[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Definisjon og årsak
Blodøre eller otohematom som det heter på fagspråket, skyldes at blodkar inne i øreflippen sprekker slik at det blir en blødning mellom huden og brusken i øret. Dette gjør at øreflippen blir tykk og hoven og kan sammenliknes med et blåmerke på menneske. Tilstanden er vanligst på hunder med hengeører. Blodøre oppstår som regel som følge av kløe. Vanlig underliggende årsaker er ørebetennelse, parasitter eller allergi.

Symptomer
– Hoven på øreflippen. Tykkelsen på øret kan variere fra ca. 1-7 cm
– Kløe/smerter i øret eller området rundt
– Gnir hodet mot bakken

Diagnose
Diagnosen stilles ved klinisk undersøkelse. Blodøre har nesten alltid en underliggende årsak. Det er derfor viktig og også identifisere denne.

Behandling og prognose
Blodøret vil gå over av seg selv dersom grunnårsaken behandles. Hos en del hunder vil huden skrumpe inn når blodet i øret absorberes slik at øret kan bli hardt og litt skrukkete. Dette omtales ofte som blomkåløre og er kun kosmetisk, ikke vondt for hunden. For å unngå dette blomkåløret er det mulig å operere blodøre. Ulempen er at det er fare for infeksjon i øret etter operasjon. En annen mulighet for å dempe utviklingen av blomkåløre er å tappe blodet og injisere langtidsvirkende kortison i øret.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]