Reise til Sverige med hund

Krav
- Id-merke
- Pass
- Behandling mot revens dvergbendelorm gitt av svensk veterinær 24 - 120 timer før innreise til Norge. Det er også mulig å komme inn i et regime der hunden behandles hver 28. dag
- Hunden skal reise sammen med eier
- Du kan ha med maks 5 kjæledyr av gangen

Anbefalt
- Vaksine mot valpesyke, smittsom leverbetennelse, parvovirus og kennelhoste
- Behandle mot flått
- Behandle mot hjerteorm
- Behandle mot fransk hjerteorm (ved reise til sørligere deler av Sverige)

Dagstur og gjennomkjøring
Reglene gjelder uansett hvor kort tid hunden oppholder seg i Sverige, også hvis hunden kun har vært i bilen. Det er ikke lenger er mulig å behandle kun én gang mot revens dvergbendelorm hos veterinær i Norge før dere reiser slik det det var før. Man må i så fall gi to behandlinger og komme inn i 28-dagers regimet før man reiser.

Passering av grensen
Dersom hunden kun har vært i Sverige og de nevnte kravene overholdes, trenger man ikke å stoppe i tollen, men kan kjøre på grønt. Ha passet klart til fremvisning dersom dere blir stoppet i tilfeldig kontroll.

Hva skjer om reglene ikke overholdes?
Dersom hunden blir stoppet i tollen uten å ha fått behandling mot revens dvergbendelorm, må veterinær tilkalles for å gi denne og hunden får ikke passere grensen til Norge før etter minst 24 timer. Hundeeier må da betale for tilkalling av veterinær, opphold i kennel og saksbehandling hos Mattilsynet. I tillegg vil du få bot fra Tollvesenet. Den totale kostnaden blir på flere tusen kroner. Hvis hunden i tillegg mangler id-merke og/eller pass kan du bli mistenkt for smugling av hund.

DEL
Forrige artikkelPass
Neste artikkelReise til EU/EØS med hund