ForsidePoster i sidebarReiseReise til Sverige med hund

6. juni 2015by FantasyLab
https://hundehelse.no/wp-content/uploads/2020/10/flag-492313-1280x681.jpg

Krav
Id-merke
Pass
Behandling mot revens dvergbendelorm gitt av svensk veterinær 24 – 120 timer før innreise til Norge. Det er også mulig å komme inn i et regime der hunden behandles hver 28. dag
– Hunden skal reise sammen med eier
– Du kan ha med maks 5 kjæledyr av gangenAnbefalt
Vaksine mot valpesyke, smittsom leverbetennelse, parvovirus og kennelhoste
Behandle mot flått
– Behandle mot hjerteorm
– Behandle mot fransk hjerteorm (ved reise til sørligere deler av Sverige)

Dagstur og gjennomkjøring
Reglene gjelder uansett hvor kort tid hunden oppholder seg i Sverige, også hvis hunden kun har vært i bilen. Det er ikke lenger er mulig å behandle kun én gang mot revens dvergbendelorm hos veterinær i Norge før dere reiser slik det det var før. Man må i så fall gi to behandlinger og komme inn i 28-dagers regimet før man reiser.

Passering av grensen
Dersom hunden kun har vært i Sverige og de nevnte kravene overholdes, trenger man ikke å stoppe i tollen, men kan kjøre på grønt. Ha passet klart til fremvisning dersom dere blir stoppet i tilfeldig kontroll.

Hva skjer om reglene ikke overholdes?
Dersom hunden blir stoppet i tollen uten å ha fått behandling mot revens dvergbendelorm, må veterinær tilkalles for å gi denne og hunden får ikke passere grensen til Norge før etter minst 24 timer. Hundeeier må da betale for tilkalling av veterinær, opphold i kennel og saksbehandling hos Mattilsynet. I tillegg vil du få bot fra Tollvesenet. Den totale kostnaden blir på flere tusen kroner. Hvis hunden i tillegg mangler id-merke og/eller pass kan du bli mistenkt for smugling av hund.

Les flere artikler