[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Fôring av senior

old labrador retriever in front of white background

Når er hunden senior?
Minatyr- og små raser: 8 år
Mellomstore raser: 7 år
Store raser: 5 år
Meget store raser: 5 år

Hva er viktig i et seniorfôr?
Et seniorfôr vil på samme måte som fôret til voksen hund være tilpasset forskjeller i rase og størrelse. I tillegg er det tilpasset fysiologiske endringer som skjer hos alle hunder som blir eldre.

Endret energinivå
Når hunden blir eldre synker energibehovet. Gjennomsnittlig synker det med ca. 20 %.

Nedsatt bevegelighet i ledd
De fleste er kjent med at eldre hunder blir stivere i leddene. Dette gjelder spesielt hos de større rasene. Eldre hunder trenger derfor et fôr som er tilsatt ekstra næringsstoffer som styrker leddene.

Mister muskelmasse
Eldre hunder mister muskelmasse. Vevet i muskulaturen blir ofte erstattet med bindevev som ikke gjør noe nytte for seg. Det er derfor viktig med fôr som har et økt innhold av proteiner og aminosyrer som støtter muskulaturen.

Nedsatt smaksans og dårligere tenner
Fôr til seniorhund bør ha god smak og ha kuler som er tilpasset slitte tenner.

Hukommelse og læringsevne svekkes
Det er derfor viktig å ha mer av de næringsstoffene som styrker hjernen og er viktige for stoffene som overfører signaler mellom nerveceller (nevrotransmittorer)

Antioksidanter
Ved aldring svekkes hundens evne til å nøytralisere de frie radikalene. Frie radikaler kan for eksempel forstyrre celledelingen og skape kreft. Alle Royal Canin sine seniorfôr er tilsatt et patentert antioksidantkompleks for å støtte kroppen. Det består av C-vitamin, E-vitamin, Lutein og Taurin som alle er viktige antioksidanter.

Seniorfôr miniatyrraser

Seniorfôr mellomstore raser

Seniorfôr små raser

Seniorfôr store og meget store raser

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]