Fôring av voksen hund

Når er hunden voksen?
Miniatyr- og smårasene: 10 måneder
Mellomstore raser: 12 måneder
Store raser: 15 måneder
Meget store raser: 18 – 24 måneder

Miniatyr- og små raser

Med minitatyrhunder menes hunder som veier under 4 kg. som voksne. Populære raser denne kategorien er chihuahua, pomeranian, papillon, yorkshire terrier, toy puddel, m. fl.

Med små raser menes hunder som veier 4 – 10 kg som voksne. Populære raser i denne kategorien er dachs, bichon frisé, malteser, jack russel terrier, mops, shih tzu, cavalier king charles spaniel, boston terrier, lhasa apso, dvergschnauzer, m. fl.

Forebygge tannstein og tannkjøttsykdommer

Tannstein og tannkjøttsykdommer er en av de vanligste lidelsene hos minatyrrasene. Fôret er derfor tilsatt stoffer som forebygger dannelsen av tannstein. Polyfenoler er en gruppe antioksidanter som hemmer veksten av bakteriene som danner plakk på tennene.

Fiber
Jo mindre hunden er, jo lengre tarm har hunden i forhold til kroppsstørrelsen. Dette gjør at de små hunderasene har et større behov for fiber enn de større rasene. Fôr til små hunder er derfor tilsatt ekstra fiber.

Urinstein
De små rasene er mer utsatt for urinstein. I Royal Canin sin veterinærserie er det derfor økt fokus på forebygging av de vanligste typene urinstein, struvitt og oksalat.

Fôr til voksen miniatyrraser

Fôr til voksen små raser

Mellomstore raser

Mellomstore raser er hunder som veier mellom 11 og 25 kg som voksne. Populære raser i denne kategorien er settere, cocker spaniel, nova scotia duck tolling retriever, fransk bulldog, west highland white terrier, whippet terrier, beagle og mange flere.

Hud og pels
Royal Canin sitt fôr til mellomstore raser har et økt fokus på hud og pels. Fôret har høyt innhold av vitamin B, omega 3 og 6-fettsyrer og en aminosyre som styrker hudens barriere.

Fôr til voksen mellomstore raser

Store raser

Store raser er hunder som veier mellom 26 og 44 kg som voksne. Populære raser i denne kategorien er retrivere, schäfer, rottweiler, springer spaniel, boxer, kongepuddel, riesenschnauzer, dalmatiner og mange flere.

Ledd
Store hunder har økt belastning på ledd og trenger derfor et fôr med næringsstoffer som gir mer støtte til sunne ledd. Fôret er derfor tilsatt glukosamin, kondriotin, grønnleppemusling og omega-3.

Fôr til voksen store raser

Meget store raser

Meget store raser er hunder som veier 45 kg eller mer som voksne. Populære raser i denne kategorien er mastiffer, st. bernards hund, berner sennen, grand danois, irsk ulvehund, newfoulandshund, leonberger, m.fl.

Ledd
Store hunder har økt belastning på ledd og trenger derfor et fôr med næringsstoffer som gir mer støtte til sunne ledd. Fôret er derfor tilsatt glukosamin, kondriotin, grønnleppemusling og omega-3.

Energi
De største rasene trenger mer energi enn de store rasene, og dette fôret har derfor et økt energiinnhold sammenlignet med fôr til de store rasene.

Fôr til voksen meget store raser