[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Hva er mygg?
Mygg er insekter og det det finnes mange ulike arter. Videre her omtales familien stikkmygg (Culicidae) som er den mest kjente i Norge. I Norge finnes det 38 kjente arter stikkmygg. Disse er 5-8 mm lange og blodsugende, men det er bare hunnmyggen som suger blod. Hannen lever av blomsternektar.


Hvor lever myggen?
Mygg finnes i så å si alle verdens land utenom Antarktis. I Norge er myggen utberedt over hele landet. Larvene til myggen utvikles i stillestående vann og man finner derfor mye mygg i områder med myr, små dammer, o.l. Myggen legger egg som overvintrer. Disse klekkes på vår og tidlig sommer.Er mygg farlig for hunden?
Nei, ikke i Norge. Mygg i seg selv er ikke farlige, men kan gi kløende stikk. I Norge finnes det heller ingen kjente sykdommer som overføres med mygg. I andre land kan mygg overføre sykdommer, mest kjent er malaria hos menneske. Hunder kan ikke få malaria, men andre sykdommer. Noen snakker om hunde-malaria/canine malaria. Dette er et misvisende navn. Sykdommen smitter ikke via mygg og er bedre kjent under navnet leptospirose.

Sykdommer myggen kan overføre
Hjerteorm (vanligste)
– West Nile Virus
– Hjernebetennelse (Eastern Equine Encephalitis)

Hvordan kan hunden beskyttes mot mygg?
Det finnes flere preparater som beskytter hunden mot mygg. F.eks. påflekkingspreparater som Advocate, Bayvantic og Broadline eller halsbånd som Scalibor. I tillegg kan man bruke insektsspray som holder myggen unna, f.eks. Centaura som kan brukes på både hund og eier.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]