[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Definisjon og årsak
Mellomørebetennelse heter otitis media på fagspråket. Oppstår i de fleste tilfeller som følge av betennelse i ytre øret og hull i trommehinnen. Mellomørebetennelse er stort sett alltid bakterielt. Bakterier kan også komme til mellomøret via blodbanen. I en del tilfeller har betennelsen i det ytre øret blitt bra når symptomene på mellomørebetennelse dukker opp. Les mer om årsaker til betennelse i ytre øret her.

Symptomer
– Smerter i øret
– Kan renne puss fra øret
– Holder hodet på skakke (vestibulært syndrom)
– Rister på hodet
– Horner’s syndrom med hengende øyelokk og liten pupill på et øye

Diagnose
Veterinæren undersøker øregangene nøye ved hjelp av et otoskop. Dersom hunden har vondt, må den som regel bedøves eller legges i narkose for å undersøkes. Trommehinnen kan være sprukket eller ikke. Prøve bør sendes til dyrkning. Røntgen kan også være til hjelp.

Behandling og prognose
Ved mellomørebetennelse må hunden ha øreskylling i narkose, ofte gjentatte ganger. Dersom trommehinnen ikke har sprukket av seg selv må veterinæren gjøre dette for å få ut pusset. Krever som regel langvarig behandling med antibiotika og kortison. Oppfølgning hos veterinær viktig. Med riktig behandling blir hunden som regel bra, men det kan ta tid.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]