[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Hva er sandflue?
Sandflue er et blodsugende insekt. Den er en type mygg og kalles også sandmygg. Sandfluen er liten, bare 1,5 – 3 mm lang. Den har vingende på skrå oppover i en V og skiller seg fra den vanlige myggen som flyr med vingene vannrett. Dette gjør at sandfluen er en dårlig flyver og flyr kun korte avstander av gangen.

Foto: Frank Collins Det finnes omtrent 700 forskjellige sandfluer, men det er kun et mindretall av disse som skaper problemer for hunder og mennesker. Det er bare hunnen som biter. Hvor lever sandfluen? Sandfluen er svært vanlig i Middelhavslandene og Midtøsten. Den lever også i subtropiske områder i Afrika, Asia og Europa og i tropiske områder i Sør-Amerika. Larvene utvikler seg i fuktig jord eller sand der de har tilgang på organisk materiale. Er sandflue farlig for hunden? Bitt av sandflue kan gi kløende stikk, men er ikke farlige i seg selv. Imidlertid kan sandfluen overføre flere alvorlig sykdommer. Sykdommer sandfluen kan overføre – Leishmaniose – Bartonella Er sandflue farlig for menneske? Som for hund er ikke sandfluen farlig i seg selv, men kan overføre alvorlige sykdommer som leishmaniose, papataciefeber og Carrións sykdom. Hvordan kan hunden beskyttes mot sandflue? Det finnes flere ulike preparater som beskytter hunden din mot sandflue, enten påflekkingspreparater eller halsbånd. Alle hunder som skal reise sørover i Europa bør beskyttes. Eksempler på preparater er Bayvantic, Ekspot, Seresto og Scalibor. Også mennesker som skal reise til områder med sandflue bør beskytte seg med insektsspray og myggnetting. Insektssprayen Centaura inholder icardin og kan brukes på hund, hest og menneske.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]