[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Jeg har en 9 år gammel hunnkatt. Kjæresten min har en 3 år gammel strihåret Jack Russell tispe. Vi har forsøkt å la dem bli kjent med hverandre slik at de kan komme på besøk til oss, men dette har vist seg å være svært vanskelig. Vi har hatt hunden i bånd og latt henne snuse på katten, men hunden blir helt rabiat. Bjeffer, skjelver og «hyler» non stop. To ganger har vi holdt ut i en drøy time, men da er vi nesten døve. Det har endt med at katten er innestengt på et rom når de er på besøk. Men hunden står konstant utenfor døren og piper og uler. Jeg kunne hatt lyst til å slippe dem sammen og la de gjøre opp seg imellom, men jeg er redd for at de kan skade hverandre. Spesielt om katten kan gå etter øynene på hunden. Har dere noe råd til hva som er lurt å gjøre? Kan de læres opp til å omgå hverandre?

Svar:
Jeg ville definitivt ikke sluppet dem alene sammen. Det ender nok raskt i et basketak med sår og skader. Dersom hunden er vant til katter eller katten er vant til hunder fra før pleier det å være mulig å lære dem å omgås selv om de lite sannsynlig blir venner. Dersom katten ikke er vant til hunder og hunden ikke er vant til katter i det hele tatt er det vanskelig når det er snakk om to voksne dyr.

Tror det beste dere kan gjøre er å prøve å få så god kontroll på hunden at hun lar katten være i fred. Ikke la hunden snuse på katten, men be henne heller legge seg i sengen sin. Ha på bånd tilfelle hun prøver å løpe etter katten. Hver gang hun er interessert i katten ber dere henne legge seg i sengen sin. Dette må dere antagentligvis gjenta til det kjedsommelige, men med tålmodighet vil forhåpentligvis hunden kunne ligge rolig selv om katten er i samme rom. Ikke press katten. LA henne bevege seg fritt og ikke komme inn i rommet hunden ligger før hun selv vil.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]