[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Nyttårsaften kan være et mareritt for mange hunder og hundeeiere. Både høye smell og kraftige lysglimt kan være svært skremmende for de firbente. Her er tipsene som gjør nyttårsaften litt bedre for hunden din.

1. Forbered hunden
I dagene og ukene før nyttårsaften kan man spille av lyder fra raketter. Start med lavt volum og skru gradvis høyere. Slike klipp kan du finne f.eks. på YouTube.

2. Slit ut hunden
Sørg for å gå en lang tur med hunden på nyttårsaften. Tren gjerne også lydighet eller annet som mentalt sliter ut hunden.

3. Vær sammen med hunden
Ikke la hunden være alene når rakettene begynner å smelle! Hvis du har en redd hund må du være sammen med den helt til den har roet seg. Prøv å oppføre deg normalt. Ikke trøst hunden. Hvis man synes synd på hunden kan dette forsterke redselen.

4. Velg riktig oppholdssted
Hunden bør være i et rom med best mulig lyddemping. Blinkende lys er også skremmende. Har du kjeller er dette et godt alternativ. Ta med buret eller hundesengen hvor hunden føler seg trygg. Dekk til alle vinduer for å unngå at hunden oppfatter lysglimt fra rakettene.

5. Bomull i ørene
Bomull i ørene demper lyden. Bomullspads er lette å få ut igjen. Putt de så langt ned i ørene som mulig. Hunder har lang øregang og du greier ikke skade trommehinnen med fingrene eller bomull.

6. Sett på radio eller TV
Andre ufarlige lyder som radio og TV bidrar til å gjøre hunden mindre observant på skumle smell.

7. Distraksjon
Du kan distrahere hunden med leker og godbiter.

8. Kennel
Har du en veldig redd hund bør du vurdere å reise bort til et sted med mindre raketter. En del kenneler og hundehoteller tilbyr tilpasset opphold for hunder på nyttårsaften.

9. Bruk sele
Bruk sele og bånd når du går tur i dagene før og etter nyttårsaften tilfelle hunden blir skremt av uventede raketter.

10. Medisiner
Det finnes flere ulike preparater som kan brukes på hunder som er ekstremt redde på nyttårsaften. Snakk med veterinæren om hva som er best for din hund. f. eks er Sileo, en beroligende gelé som smøres på tannkjøttet enkelt for eier å gi selv.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]