For høy eller for lavkroppstemperatur er et tegn på at noe ikke står rett til i kroppen, både hos oss mennesker og hos hunder. Dersom hunden din har feber eller for for lav kroppstemperatur skal alltid veterinær kontaktes.

Normal temperatur hos hund er 37,5 – 39,2 °C.

For å måle kroppstemperatur hos hund trenger du et digitalt termometer. Dette får du kjøpt på apoteket for en hundrelapp eller to. Alle hundeeiere burde ha et slikt termometer i førstehjelpsskrinet. Temperaturen måles rektalt som vist på bildet. Bruk litt nøytral olje som f.eks babyolje eller vaselin på tuppen av termometeret. Det er viktig at hele den metallbelagte delen av termometeret er inne i anus for å vise korrekt temperatur. Mange hunder synes det er litt ubehagelig så ha gjerne en person til å hjelpe deg å holde hunden. Vent til termometeret piper, det tar vanligvis 10 – 30 sekunder.

Du kan ikke vite om hunden din har feber ved å kjenne på den eller se på snuten. Hunder kan være tørre på snuten uten at det er noe galt. En hund vil også som regel kjennes varm ut når man tar på den og tenker seg om fordi den normale kroppstemperaturen er høyere enn hos oss.