[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Vi har en Jack Russel Terrier på ca. 2 år som i det siste halve året har vist en aggressiv holdning overfor alle i huset. Dette skjer sjelden på morgenen, men utover dagen og kvelden. Når han ligger under bordet og noen av oss rundt bordet skal fram fra vår plass, begynner han å knurre. Er det flere som skal flytte på seg og hunden kommer i vegen, reagerer han voldsomt og flekker tenner og bjeffer. Når han ligger på gulvet og noen av oss vil stryke han på hode eller ryggen, begynner han å knurre. En annen situasjon som ofte oppstår er når hunden oppholder seg i sokkelen sammen med sønnen i huset, og jeg kommer ned trappa. Da begynner han å knurre, og når jeg kommer inn på rommet, flekker han tenner og bjeffer. I slike situasjoner kommer vi ikke til han og får tak på han uten å bruke lærrem med renneløkke, å få den over nakken på han så vi får kontroll. Vi har prøvd å gå til ham med en tøffel eller trepinne i hånden, for å se hvor langt han går, og da biter og river han som en gal. Når han ikke er i aggressiv modus er han både leken og god på alle vis. Nå begynner dette å bli ganske så utrivelig, og flere i huset vil ikke ha det slik. Hva gjør vi? Har du noen gode råd for hvorfor han har slik en adferd, og hva kan gjøres.
Svar:
Situasjonen med hunden deres er helt uholdbar. Det skal være hyggelig å ha hund og situasjonen du beskriver høres langt fra hyggelig ut. Hunder er flokkdyr og enhver flokk har en leder. For meg høres det ut som om hunden deres har tatt på seg lederrollen i deres familie. Trolig bunner problemet i at dere ikke fremstår som tydelige ledere i hundens øyne. Terriere er tøffe hunder og krever en konsekvent og tydelig leder
Det er helt klart at dere må opprette gode rutiner for hunden som f.eks. at han må gå i sengen sin hver gang dere kommer hjem, at han må være rolig og ikke får lov til å gå foran dere ut døren, at han ikke får ligge ved bordet når dere spiser, osv.
Det høres ut som det har gått såpass langt at dere bør få profesjonell hjelp for å bryte det negative mønsteret dere er inne i. Ofte vil det være vanskelig for dere alene siden hunden allerede har “kontroll” på dere. Jeg vil tro naturlig nok at dere er litt redd for ham, noe som forsterker situasjonen. Norsk Hundehvisker jobber mye med denne typen problemstillinger. De kommer på hjemmebesøk og jeg tror ikke det tar mange timene for dem å få dere på rett kjøl, men det er vanskelig å gi konkrete råd uten å oppleve situasjonen.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]