7 ting dyreeiere kan bruke natron til

Natron fås kjøpt i vanlig dagligvare og har mange bruksområder for hundeeiere. Natron er ikke farlig for hunden med mindre den får i seg store mengder

1. Fjerne lukt fra stoffer
Natron egner seg godt til å fjerne lukten av hund som har satt seg i stoffer. Strø natron over området du ønsker å fjerne lukt, vent minst 20 minutter og støvsug eller rist stoffet. Dette kan brukes på tepper, møbler, bilseter, klær, mm. Det er lurt å prøve på et lite område først for å forsikre seg om at stoffet ikke får flekker.

2. Fjerne tiss og avføring
Alle som har hatt valp har erfaring med å tørke opp tiss og avføring. Dersom hunden din har hatt et uhell på teppet kan dette tipset være svært nyttig. Tørk først opp så mye fuktighet som mulig. Bland en pasta av like deler natron og blank eddik. Smør pastaen på flekken og la den virke 5 minutter. Bruk en svamp for å fjerne så mye av pastaen som mulig. Vent deretter til flekken har tørket og støvsug. Pastaen kan også brukes på flisgulv, hundeskåler, mm. Da kan man blande inn like mye salt som natron for å få en skrubbeeffekt.

3. Blodstopper ved kloklipp
Noen ganger ved kloklipp er man uheldig og treffer blodkaret inne i kloen. Selv om dette ikke er farlig kan det ta forholdsvis lang tid før det stopper helt å blø (fra sekunder til en over en time). Bruk en q-tips og dypp den i tørr natron som påføres direkte på tuppen av kloen. Påfør natron helt til blodet stopper.

4. Hundesjampo
Hvis du fortsatt synes hunden lukter vondt når du har vasket den kan du prøve dette tipset. Bland 4 spiseskjeer natron i 1 liter lunket vann. Massér det inn i hundens pels som om det var sjampo. Pass på at hunden ikke får noe i øyne, ører, munn og nese, det er ubehagelig. La natronen virke 5 minutter før du skyller den ut. Vask deretter hunden på vanlig måte med hundesjampo.

5. Tørrsjampo
Natron kan også brukes som tørrsjampo på hunden for å fjerne lukt. Det er viktig at pelsen er helt tørr. Massér natron inn i pelsen og la den virke i 5 minutter. Børst deretter pelsen med en børste og la hunden riste seg. Bruk til slutt et tørt håndkle for å få ut all natronen.

6. Vask av hundeseng
Dersom du har en hundeseng eller hundeteppe som tåler vaskemaskin, kan du bruke natron sammen med vaskemiddel som en ekstra luktfjerner. Bland 4 spiseskjeer natron sammen med vaskepulveret. Husk å bruke nøytralt vaskemiddel når du vasker for hunden din. Hunder kan ha sensitiv hud og reagere på f.eks. parfyme i vaskemiddel.

7. Kattesand
Til slutt et smart tips til dere som også har katt. For å unngå lukt fra kattedoen, strø et tynt lag med natron i bunnen før du fyller på sand.