Hva er det beste flåttmiddelet til hund?
Som veterinær har jeg best erfaring og flest eiere som er fornøyde med tablettene Bravecto, Credelio og NexGard og halsbåndet Seresto vet. Disse har veldig god effekt og sjelden bivirkninger. Dette er basert på min personlige erfaring, ikke dokumenter med forskning.

Hvilket flåttmiddel bør jeg velge til hunden min?
Det korte svaret er at du bør velge et flåttmiddel som er reseptbelagt. Alle flåttmidler som er reseptbelagte fungerer veldig godt så lenge de brukes riktig. Oljer, sprayer, pulver, halsbånd, etc. fra dyrebutikk kan ha en viss skremselseffekt på flåtten, men dreper den ikke og har sjelden god nok effekt.

Har du også katt i huset bør du ikke velge Exspot. Det er veldig giftig for katter. Hvis du vasker hunden jevnlig med sjampo bør du velge tabletter.

Hvordan får jeg resept på flåttmiddel til hund?
Resept får du av veterinæren din. Det enkleste er å spørre veterinæren om resept dersom hunden er på klinikken for vaksine eller noe annet. Veterinæren må vite at hunden er frisk og hvor mye den veier for å skrive ut resept. Er hunden fast pasient på en klinikk, pleier veterinæren å kunne lage klar resept til hunden som kan hentes i resepsjonen. Resepten kan også ringes inn eller sendes på mail til apoteket, men det koster gjerne litt mer siden det er mer jobb. Det finnes ikke e-resepter til dyr ennå så om resepten skal sendes må veterinæren få beskjed om nøyaktig hvilket apotek medisinen skal hentes på.

Hvor henter/kjøper jeg flåttmiddel til hund?
På vanlig apotek. Husk at dersom veterinæren har ringt inn eller sendt inn resepten på e-post må du huske å si at det er til hund/dyr. Hvis du kun sier navnet ditt vil farmasøyten lete i e-resept-registeret på dine personlige human-resepter og dermed ikke finne resepten til hunden din.