[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Jeg vurderer å ta med min hund, en 4 år gammel Cavalier King Charles Spaniel (hannhund), til England for et lengre opphold. Jeg har forstått det slik at jeg må ta rabiesvaksine for at dette skal la seg gjøre. I den forbindelse lurer jeg på om det er bivirkninger ved denne vaksinen? Om det er noe farlig for ham å ta denne vaksinen? Og om det er andre ting som taler mot å ta ham med seg til England?

Svar:
Generelt ved all vaksinering er det kun friske hunder som skal få vaksine. Dersom hunden har en infeksjon i kroppen eller på annen måte er redusert, må man vente til den er frisk med å vaksinere. Så lenge hunden er frisk når den får rabiesvaksine er det svært sjelden med bivirkninger. Noen ganger kan hunden få en hevelse i huden i nakken der vaksinen settes. I svært sjeldne tilfeller kan hunden få en allergisk reaksjon og gå i anafylaktisk sjokk. Dette skjer som regel kort tid etter vaksine (5 – 30 min.). Som sagt er dette svært sjeldent, men er du bekymret kan du vente en halvtime på klinikken etter vaksinering.

England har forholdsvis likt klima som Norge og lite løshunder. De har ganske god kontroll på hundebestanden, strenge regler for import og dermed også sykdommer. Hunden bør også få samme vaksine vi bruker i Norge mot valpesyke, smittsom leverbetennelse, parvovirus og kennelhoste. tillegg bør han vaksineres mot leptospirose. Jeg ville også beskyttet mot parasitter som flått, lopper, lus, mygg, sandflue, hjerteorm og fransk hjerteorm. Husk at du kun kan benytte visse ruter for innreise til England. Les mer her.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]