[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
jeg vurderer å kjøpe en blandingshund av rasene Cavalier og dvergpuddel. Men før jeg gjør det vil jeg gjerne forhøre meg om hvordan denne blandingen har det helsemessig. Jeg har hørt veldig forskjellige ting om disse hundene, fra at de er harmoniske familiehunder, til at de er viltre og har store helseplager mtp pelsen de får. Lurer på hva som stemmer her. Jeg forstår at de trenger godt pelsstell men er det andre faktorer å tenke på?

Svar:
Hos blandingshunder er det alltid usikkert hvordan genene slår ut. Man kan være heldig og få “det beste” fra begge rasene eller uheldig og få “det verste”. Cavalier har som regel veldig godt gemytt og er fine familiehunder. Imidlertid er det en mange kjente helseplager hos rasen, blant annet:
Endokardiose: dannelse av bindevev på hjerteklaffene som gjør at de lekker. Høres som en bilyd på hjertet
– Vannhode
– Syringiomyeli (SM): dannelse av væskefylte rom i ryggmargen som fører til unormal flyt av spinalvæske. Hunden kan få smerter i nakke rygg og ben. Mest typiske symptom er at hunden klør seg mye på nakken
– Løse kneskåler
– Øyeproblemer: blant annet grå stær eller unormalt små øyne
Hudproblemer/allergi

Puddel er også predisponert for øyesykdommer som PRA og grå stær.

Hos puddel vil hårene bli sittende i krøllene når de røyter slik at svært lite pels synlig faller av. Cavalier røyter mye. Hvordan pels en blanding mellom disse får er ikke mulig å forutse.

Dersom du velger en renraset eller blandingshund med Cavalier, anbefaler jeg å velge en seriøs oppdretter som har testet hunden for de sykdommene som det er mulig å teste/undersøke for.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]