[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Her jeg har en 12 uker gammel blandingshund, border collie og new zeeland huntaway. I går oppdaget jeg at den har en ekstra tå på det ene bakbeinet. Denne tåen er bitte liten i forhold til de andre og er vendt «feil vei» altså bakover slik at kloden nesten blir en mothake. Er dette vanlig eller bør jeg få den fjernet? Jeg er litt redd for at den skal henge seg opp i noe og rives av.

Svar:
De fleste hunder har fem tær på forbena og fire på bakbena. Ekstratær er forholdsvis vanlig. Som regel er de plassert på innsiden av bakbena overfor poten, på samme måte som “tommelen” på forbena. Som du sier kan ekstratærne lett hekte seg fast til ting. Dersom ekstratåen henger løst og ikke har noen tydelig knokkel inne i seg, anbefaler jeg å fjerne den. Det er da et svært lite inngrep og du slipper å bekymre deg for at denne skal skape problemer. Dersom det er normale knokler inne i tåen lar man den ofte være. Tåen tåler da mer og er en litt større prosess å fjerne siden man da må amputere, ikke bare lage et lite snitt i huden.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]