Bør hund sove i bur eller i gangen?

Spørsmål:
Foreldra mine har ein Welsh Springer Spaniel. Hunden har eit bur som er stort nok til at han kan stå oppreist om han bøyer hodet litt, men ikkje kan strekke seg ut eller bevege seg i. Han søv der om natta, 6-8 tima (nokon gonga 9), og dei oppheld han der når dei er på jobb.

Når man forlet han i buret for å dra på jobb, klynkar og bjeffar han. Når eg er heime hos dei brukar eg å la han ligge i gangen, da verker klynkar eller bjeffar han. Foreldra mine har forsvart seg med å seie at han skrapar opp døra, men eg har i det siste filma han medan han ligg der, og i alle dei 3 timane eg var vekke og fram til eg var tilbake låg han stille eller bevegde seg litt.
Ville du oppfordra eigarane til å slutte å ha han så mykje i bur? Såpass mykje at han til og med kan søve ute i gangen om natta?

Svar:
Det er ikke noe galt med å la hunden sove i bur, men jeg vil hvert fall anbefale et større bur når hunden oppholder seg så mange timer i strekk der. Buret bør være stort nok til at han kan stå oppreist, strekke seg og ha vannskål. Hunder er forskjellige akkurat som oss så det er ikke noe fasitsvar på hvor mye en hund bør være i bur. Noen føler seg tryggere i bur og er roligere, andre er roligere med litt mer frihet. Buret skal være hundens personlige sted der den kan føle seg trygg, ikke et fengsel. Mange hunder, særlig de små rasene, trives godt med å sove i bur og velger gjerne sove her selv om døren står åpen fordi det føles trygt. Det er lurt å begrense plassen slik du gjør når hunden er alene, gangen er et fint sted. Dersom han ikke skraper på døren og er roligere utenfor buret, ville jeg latt ham være i gangen.