Kjæledyr er et stort ansvar
Når man skaffer seg et kjæledyr påtar man seg samtidig ansvaret for de dette dyrets helse og velferd. For de fleste som kjøper hund i dag, blir hunden et fullverdig familiemedlem. Mange er villige til å strekke seg langt dersom noe skulle skje med familiens firbente, men ikke alle er klar over hva det kan koste.

Syk hund kan bli kostbart uten forsikring
I Norge er vi privilegerte med et offentlig helsevesen og tenker sjelden over hva medisinsk behandling egentlig koster. For kjæledyrene våre derimot, må vi betale selv og det kan by på en ubehagelig overraskelse dersom man ikke har forsikring. Regningen kan fort bli høy hvis hunden pådrar seg sykdom eller skade som krever omfattende behandling. En prislapp på 50 000 kroner eller mer er ikke uvanlig dersom store operasjoner må utføres på natt eller i helg.

Enkelte raser rammes oftere av sykdom
Alle hunder kan bli syke, men statistisk sett er det store variasjoner mellom rasene. Før man kjøper hund, er det lurt å undersøke helsestatus for den aktuelle rasen og forhøre seg med veterinær eller andre fagfolk. Noen raser er predisponerte for arvelige sykdommer, andre for helseproblemer relatert til kroppsbygning og utseende.

En del førstegangs hundeeiere er ikke klar over hvilke helseproblemer som er vanlige hos de ulike rasene. God informasjon og bevisstgjøring er viktig for å avle frem sunne og friske hunder. Under finnes en oversikt over de dyreste og de billigste hunderasene å forsikre. Informasjonen er hentet fra Gjensidige som pr. dags dato forsikrer ca 45 000 norske hunder. Ofte stilte spørsmål om forsikring av hund

De dyresete rasene å forsikre

Bullterrier
Engelsk Bulldog
Irsk Ulvehund
Dobermann
Boxer
Berner Sennenhund
Chow Chow
Bullmastiff
Airedale Terrier
Old English Bulldog
Grand Danois
Newfoundlandshund
Shar Pei
Sankt Bernhard
Fransk Bulldog
Mops
Boerboel

Kilde: Gjensidige

De rimeligste rasene å forsikre

Elghund (grå og sort)
Basenji
Finsk Spets
Norrbotten Spets
Västgöta Spets
Schillerstøver
Finsk Lapphund
Finsk Hyrdehund
Jämthund
Dachshund strihår

Kilde: Gjensidige