[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Jeg er bekymret for vår 10 år gamle border collie tispe. Hun har den siste måneden endret adferd på mange områder. Ting jeg har lagt merke til er bjeffing helt uten grunn. Hun er veldig mye redd og nervøs, spesielt i hjemmet. Hun lusker seg rundt og den minste ting skremmer henne. Hun har også fått tydelige problemer med å sove og det å slå seg til ro om nettene. Hun går att og frem og ut og inn av rommene. Hun gjentar seg selv opp til 10 ganger før hun får lagt seg ned. Hun vil også stoppe opp og stirre på deg for hver gang hun kommer inn i rommet. Er dette normalt? Jeg føler det er noe galt og hadde trengt hjelp med å finne ut av hva dette kan være.

Svar:
En slik atferdsendring er ikke normalt. Ville absolutt tatt henne med på en undersøkelse hos veterinær. Symptomene du beskriver er diffuse og kan være forenlig med mange ulike problemer. Ville blant annet tenkt på:
– Urinvegsinfeksjon
– Nedsatt syn
– Smerter, f.eks fra skjelett- og muskelsystemet
– Demens
– Tannproblemer
Analkjertelproblemer

Veterinæren vil gjøre en grundig klinisk undersøkelse, samt høyst sannsynlig blod-/ og eller urinprøve avhengig av funn. Videre undersøkelser som røntgen og ultralyd kan også bli nødvendig for å komme til bunns i problemet.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]