[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Har en 12 år gammel mellomschnauzer som begynner å bli veldig stiv etter å ha ligget lenge stille. Har fått et tips om å gi henne Rimadyl, men dyrlegen var litt skeptisk da det kunne gå ut over magen hennes. Hva mener du vi bør bruke?

Svar:
Mange hunder står på Rimadyl i måneder eller år og det går helt fint, men det er riktig at det kan gå ut over slimhinnen i mage og tarm og i verste fall skape blødende sår. Det er imidlertid sjelden hos en ellers frisk hund. Hvis du ikke har forsøkt noe annet før, ville jeg først prøvd med kosttilskuddene kondriotinsulfat, glukosamin og omega 3+6 sammen med behandling med Cartrophen. Du kan bruke spesialfôr for stive ledd som Hill’s j/d, Royal Canin mobility, Eukanuba joint mobility, m.fl. eller gi kosttilskudd som Cosequin, Glukosamin fra Norsk Dyrehelse eller liknende produkter. Cartrophen er en behandling som beskytter leddbrusken og kan øke bevegeligheten til hunden. Behandlingen gis som injeksjon hos veterinær én gang i uken i fire uker. Denne behandlingen har best effekt hvis man starter når symptomene er milde til moderate. Er man fornøyd med effekten kan behandlingen gjentas hver 6. – 8. måned. Hunden skal ikke få Rimadyl eller andre NSAIDs siste 5 dagene før behandling med Cartrophen.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]