Nei, i Norge er det ikke farlig å gi rå egg til huden, men hunder bør ikke spise rå eggehviter i store mengder. Rå eggehviter inneholder nemlig et enzymet som heter avidin og som hindrer opptak av vitaminet biotin. Biotin er viktig for omdannelsen av mat til energi, sunn hud og pels, produksjon av hormoner i binyrene og skjoldbruskkjertelen, mm. Biotin kalles også vitamin B8, vitamin H og coenzym R og er ett av de totalt 8 B-vitaminene.
Hunder (samt mennesker og andre dyr) som får mye rå eggehviter, kan derfor få biotin-mangel. Eggeplommen inneholder mye biotin. Dersom man gir hunden hele rå egg vil biotinet i plommen veie opp for avidinet i hviten. Hvis hunden får rå egg bør man derfor gi kun plommen eller hele egget, unngå å gi kun rå eggehvite. Avidin inaktiveres dersom egget kokes eller stekes. Egg er en god næringskilde for hunder, men dersom du ønsker å gi hunden din egg flere ganger i uken bør egget varmebehandles.
Rå egg kan også inneholde bakterier som Salmonella, E. coli og Campylobacter. Dette er svært sjelden i Norge, men årsaken til at verken hunden din eller du bør spise rå egg i utlandet.