[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Jeg har en valp på 9 uker som jeg ønsker å få hun stueren så fort som mulig. Vi går ut etter hun har sovet, spist og lekt. Når vi kommer ut løper hun etter løvet som har falt fra trærne, tygger på buskene utenfor og gjør alt annet enn å gjøre sitt fornødne. De to gangene hun har gjort fra seg ute har hun fått ros og godbit. Her inne har jeg kladder som hun kan tisse på, men dette glemmer hun ofte. Men med en gang vi kommer inn, tisser hun på gulvet. Er det noe jeg kan gjøre? Hun hopper også hele tiden opp på blomstene mine og skal tygge på di, leste at denne typen kunne gi hunder diarè og oppkast.. tar henne vekk hver gang, og gir hun noe annet å leke med, men kommer like fort tilbake.

Svar:
Du gjør helt riktig i å ta henne ut hver gang hun har sovet, lekt eller spist. Valper foretrekker som regel å tisse på gress (eller tepper..) fremfor grus, asfalt, ol.
Når hun tisser eller gjør fra seg ute kan du rose henne ved å gi henne et langt klapp langs hele kroppen. For å begrense tissing inne er det lurt å ta bort tepper.
Det er også enklere å få henne stueren hvis du begrenser plassen inne i huset. Hold henne i et rom av gangen. Da er det større sjanse for at hun sier fra når hun vil tisse, samt at det er lettere for deg å følge med.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]