[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
I går kveld var min lille valp og jeg på kveldstur. Hun er 11 uker gammel stafford shire bullterrier. Plutselig stod hun på et kumlokk og slikka i seg noe. Da jeg løfta henne opp, kjente jeg en stank og oppdaget hun slikka i seg spy. Er dette noe farlig? Syns det var ganske ekkelt! Valpen min pleier støtt og stadig å slikke meg i fjeset, men nå får hun ikke lov til det.. Kan dette gi smitte? Fra henne over til meg?

Svar:
Det er veldig udelikat når hunder spiser oppkast, men fører sjelden til alvorlig sykdom. Hvis hunden blir syk er det som regel forbigående diaré og/eller oppkast. Om hunden eller du kan smittes avhenger av om det var oppkast fra hund eller menneske hun spiste. Dersom det var oppkast fra hund kan hunden din smittes av f.eks. innvollsorm. Dersom det var oppkast fra menneske og hunden din slikker deg i ansiktet rett etterpå kan du smittes av f.eks. norovirus som gir omgangssyke.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]