[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Var til årlig undersøkelse med samojeden vår på 11 år i dag og det ble oppdaget en jursvulst på størrelse med et egg. Veterinæren har ikke anledning til å operere før om en måned pga. ferieavvikling, men mener det skal gå bra.

Jeg ble mer bekymret om dette ikke burde gjøres så snart som mulig, evt. hos en annen veterinær. Det ble heller ikke utført noe røntgen av hunden for å se etter evt. spredning. Hunden er tidligere operert for livmorhalskreft (2 år siden) og det ble den gang fjernet eggstokker med kreft i. (Hos samme veterinær). Hva anbefaler du at vi gjør? Er det forsvarlig å vente i en hel måned til?

Svar:
Jeg tenker at hunden bør opereres så snart som mulig når jursvulsten er såpass stor og du i tillegg forteller hun har blitt operert for kreft tidligere. Dere har ingenting å vinne på å vente. Fjerne jursvulst er en operasjon som kan utføres på mange klinikker. Som du nevner ville jeg tatt et røntgen før operasjon. Ondartede jursvulster har en tendens til spre seg til lunger først så man bør minimum ta et bilde av brystkassen.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]