[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Jeg har en newfoundlander med lymfekreft. Ho fikk diaré av medisinene. Jeg har vaska ho bak 2 – 3 ganger daglig, men oppdaget så en dag at ho hadde fått fluemakk. Jeg barberte vekk all pels og fikk all makk vekk. Nå vasker jeg hver dag med litt grønnsåpe vann. Er det noe annet jeg kan gjøre? Tar det lang tid før det gror?

Svar:
Hunder som får infeksjon med fluelarver har som regel en underliggende sykdom og dermed svekket immunforsvar. Slik du beskriver med lymfekreft. Hvis du har oppdaget fluelarver på hunden din må du ta den med til veterinær med en gang. Disse kan forårsake store skader i bløtvev. Fluelarver rundt anus kan lage skader i huden, tarmen og vulva. Det er helt riktig å barbere og vaske, men hunden trenger også parasittbehandling. F.eks. Frontline påflekkingsvæske brukes mot fluelarver. Sårene larvene lager kan også gi sekundære, bakterielle infeksjoner både lokalt og systemisk som må behandles med antibiotika. Uten riktig behandling kan fluelarvene lage så store skader at det ikke er mulig å behandle.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]