[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Jeg har fått mulighet til å følge drømmen min og flytte til London, og ønsker å ta med meg hunden min. Han er en blandingsrase på rett under 8 kg, snart 4 år gammel. Jeg har en del spm om dette med flytting og transport, og tenkte jeg kunne forsøke å få svar på noe her. For det første, må hunder i karantene før de slippes inn i UK? Og hvilke vaksinasjoner må han ha i forkant? Dette med vaksinasjoner vil jeg selvfølgelig også ta opp med dyrlegen vi bruker. Hunden min er også ganske nervøs ang lyder, og jeg bekymrer meg for å ta han med på fly. Det gjør så vondt i hjertet å tenke på at han skal sitte nede i lasterommet og skjelve og være redd helt alene! Har du noen råd her?

Svar:
Har du alt i orden trenger hunden ikke være i karantene. For å reise fra Norge til London med hunden din må han ha:
– Microchip
– Pass
– Gyldig rabiesvaksine (må gis minst 21 dager før dere skal reise)

I tillegg bør hunden ha vaksine mot parvovirus, smittsom leverbetennelse, valpesyke, kennelhoste og leptospirose. Reiser du direkte fra Norge (eller Finland, Irland eller Malta), trenger ikke hunden behandling mot revens dvergbendelorm. Til Storbritannia må du benytte godkjente reiseruter når du kommer med hund. Du finner link til disse her.

De fleste flyselskaper som aksepterer hunder tillater hunder under 8 kg å være med inn i kabinen. Du må ha et godkjent bur til å ha hunden i. Det lønner seg å booke billett i god tid. Dersom en allergisk passasjer booker billett før deg vil de ikke tillate å ha med hunden inn. Hvis han er stresset anbefaler jeg å prøve Sileo. Dette er en beroligende gel som enkelt smøres på tannkjøttet. Sileo er på resept så spør veterinæren din når dere skal på vaksine.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]