Fôr til aktiv hund

Spørsmål:
Vi har to hunder, en snart 12 mnd gml Manchester terrier hannhund som veier 11,5 kg (slank hund), fôres med Royal Canin medium junior (skal snart bytte til voksen for). Den andre er en glatthåret Fox Terrier, også hanne, 2 år gammel. Han veier ved perfekt hold 10,5 kg, men har lett for å gå ned i vekt. Begge hundene er svært fysisk aktive, sunne og friske. Fox Terrier fikk liten hund valpemat, og vil heller ha RC medium junior enn RC liten voksen fôr. Vet at det ikke er optimalt å fôre en voksen hund med juniormat, men samtidig er det vanskelig å få ham til å spise nok til å holde vekten med RC liten voksen fôr. Prøvde med RC medium voksen, men det var ingen suksess (tror bitene var i største laget). Han veier jo mellom 10 og 11 kg, så hva blir riktig?

Jeg har lurt på om han er såpass mye i aktivitet at han skulle hatt ett annet fôr. Vi trener agility ukentlig, mye løs med løping i skog og mark, ball-lek etc. Glad for svar på spørsmål og råd om videre fôring! Vi har holdt oss til RC, men er absolutt åpen for å bytte. Ingen mageproblemer hos noen av hundene. Manchester Terrieren ville heller ikke spise RC medium voksen fôret.

Svar:
Som du nevner kan det godt hende hundene dine ikke vil spise medium hund fôret fordi kulene er større. Du kan fint bruke fôr beregnet til små hunder hvis de liker dette bedre. Nå som den yngste hunden er 12 mnd. kan du begynne å gi ham også voksenfôr. Da vil det antakentlig bli lettere å få den eldre hunden til å spise det samme.

Det kan høres ut som hundene dine er litt kresne. Royal Canin er kjent for å ha god smak som hundene ofte liker, men det kan av og til hjelpe å bytte for å få litt variasjon. Det høres ut som den eldste hunden din trenger et fôr med høyere energiinnhold tilpasset svært aktive hunder. Her er det mye å velge i. F.eks. kan du bruke Royal Canin Sporting Life Agility, Eukanuba Working & Endurance. Det finnes mange andre muligheter også, felles for disse fôrene er at de inneholder høyere innhold av energi og proteiner som er nødvendig for svært aktive hunder.