[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Årets sommer er en av de varmeste vi kan huske og det er dermed ekstra viktig å ta hensyn til hunden din. Vi lar ofte hunden sitte i bilen mens vi handler, leverer i barnehagen, osv. Temperaturen stiger raskt i en bil som står i solen, noe som i verste fall kan få fatale følger. Husk å parkere der det er skygge og ha alltid vinduene åpne. Dersom det er overskyet er det viktig å sørge for at bilen står i skyggen også om solen skulle titte frem. Vær så rask som mulig slik at hunden ikke er lenge alene.

Dersom hunden ikke greier å kvitte seg med nok varme stiger kroppstemperaturen, en tilstand som ofte omtales som heteslag og kan bli kritisk. Hunder svetter ikke på samme måten som oss mennesker. De har svettekjertler under potene, men hovedsakelig kvitter de seg med varme ved å pese.

Tegn på heteslag:
– Voldsom pesing
– Sikling
– Legger seg ned på tur eller vil ikke gå
– Søker til skygge og kaldt underlag som betong, o.l.
– Rask puls
– Ujevn puls
– Rastløshet
– Ustøhet
– Høyere kroppstemperatur enn normalt, som regel over 40 °C
– Oppkast
– Diraré
– Kramper
– Lungeblødning
– Kollaps

Heteslag kan være dødelig
Hunder som viser tegn til å være for varme, må tas med innendørs så de får kjøle seg ned. Gi hunden vann. Hvis hunden din er allmennpåkjent eller kollapser pga. varme, må den raskt til veterinær. Gjør pelsen våt for å kjøle ned hunden på vegen. Dersom hunden har fått væskeansamling i lunger eller hjerne eller indre blødninger, kan heteslag være livstruende. Hunden må kjøles ned og få intravenøs væske- og glukosebehandling raskt.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]