[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Vi har en 13 år gammel langhåret dachs gutt som hele tiden er sulten. Han har tørrfor stående fremme som han spiser og har spist i alle år, men det er ikke nok. I tillegg får han skinkepålegg, kylling, leverpostei, men nå tigger han når vi spiser og får liksom aldri nok. Han spiser nå nærmest alt, eggeomelett, brødskive med brunost, og han er så tynn som en Auschwitz fange! En helt ny situasjon og han er veldig rastløs blitt. Hva kan dette skyldes?
Svar:
Det er flere mulige årsaker til økt matlyst. Det at han blir tynn tross all denne maten tyder på at maten ikke tas opp fra tarmen eller at kroppen ikke greier å utnytte den. Innvollsparasitter som spolorm eller bendelorm er en mulig årsak. Med tanke på alderen hans tenker jeg også på diabetes. Da greier ikke cellene å ta opp glukose fra blodet. Hunder med diabetes går ned i vekt selv om de spiser mye. Vanligvis drikker de også mye mer enn normalt. Andre mulige årsaker er medisinering, Cushing, høyt stoffskifte (sjeldent hos hund) eller ulike svulster. Du bør starte med en undersøkelse hos veterinær med urin- og blodprøve.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]