[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Min hund, en Siberian Husky, har diabetes. Han er veldig vár på sin egen kropp og den siste tiden har det vært vanskelig å sette insulin ved nakkeområdet. Mitt spørsmål er da om det går å sette insulinen andre steder på kroppen enn i nakkeområdet? Jeg lurer også på om det finnes tablettform av dette, i stedenfor insulinpenn? Om du også har noen gode råd for hvordan gjøre dette på best mulig måte, er jeg takknemlig. (Godbiter og den slags triks går ikke på han).

Svar:
Insulin kan dessverre ikke gis som piller eller annen form for spiselig medisin siden insulinet da blir brutt ned i av fordøyelsessystemet i magesekken og ikke vil ha noen effekt.

Insulin skal injiseres under huden, det må ikke nødvendigvis være i nakken, men det er enklest å sette sprøyten under huden i nakken eller på ryggen. Her kjenner ikke hunden stikket så godt som hvis du for eksempel hadde stukket ham på buken. Hvis du har noen til å hjelpe deg kan du f.eks. prøve å gjøre det ute mens noen leier ham i bånd og han er opptatt av å snuse eller andre ting. Nålen på insulinpenn er veldig tynn og stikker du raskt og bestemt pleier hundene ikke ta notis av det.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]