Hannhund hører ikke etter når det er løpetid i huset

Spørsmål:
Jeg har en tispe på snart 7 år og en hannhund på 1 år og 2 mnd. Hannhunden ble truffet av en bil og skal egentlig holde seg rolig. Tispa har selvfølgelig fått løpetid og er veldig klar om dagen og byr seg frem i tide og utide. Det eneste de to har i hodet er å by seg frem og jokke.. -HELE tiden!
Hannen har kun øyne og øre for henne, overser oss og er rett og slett en eneste «stor» tulling. Og egentlig er ikke tispen noe særlig bedre da hun girer opp hannen og legger seg til rette. Tispa er en rottweiler og hannen er en blanding av papillon og pomeranian. Hvordan kan jeg få de til å slutte med dette? Det er utrolig slitsomt når det er på sitt verste! De kan ikke engang luftes samtidig, de har kun øyne for hverandre.

Svar:
De seksuelle driftene er dessverre vanskelige å kontrollere. Du skal ha en veldig lydig hannhund for at den hører på deg når det er en tispe med løpetid i samme hus. Og situasjonen du er i nå er ikke riktig tidspunkt å trene lydighet på. Hvis det er uutholdelig foreslår jeg at du låner bort en av hundene til venner eller familie mens det står på som verst. Deretter kan du trene med hannhunden når løpetiden er slutt og han fokuserer mer på deg. Stresser han så mye over løpetid at den kan anses som et helseproblem kan man vurdere kastrering enten kirurgisk eller kjemisk.