[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Definisjon og årsak
Mens mennesker svetter, kvitter hunder seg hovedsakelig med varme ved å pese. De kan også i liten grad kvitte seg med varme via svettekjertler i potene. Dersom det blir veldig varmt, vil ikke hunden greie å kvitte seg med nok varme og kroppstemperaturen stiger (hypertermi). Økning i kroppstemperaturen som skyldes varmt miljø, omtales ofte som heteslag. Vanligste årsak til heteslag er at eier har vært uansvarlig i form av å forlate hunden i varm bil, binde den i solen, eller liknende.

Symptomer
– Voldsom pesing
– Sikling
– Legger seg ned på tur eller vil ikke gå
– Søker til skygge og kalt underlag som betong, o.l.
– Rask puls
– Ujevn puls
– Rastløshet
– Ustøhet
– Høyere kroppstemperatur enn normalt, som regel over 40 °C
– Oppkast
– Diraré
– Kramper
– Lungeblødning
– Kollaps

Diagnose
Diagnosen stilles basert på sykehistorie og klinisk undersøkelse som inkluderer måling av kroppstemperatur.

Behandling og prognose
Hunder som viser tegn til å være for varme, må tas med innendørs så de får kjøle seg ned. Gi hunden vann. Hvis hunden din er allmennpåkjent eller kollapser pga. varme, må den raskt til veterinær. Gjør pelsen våt for å kjøle ned hunden på vegen. Dersom hunden har fått væskeansamling i lunger eller hjerne eller indre blødninger, kan heteslag være livstruende. Hunden må kjøles ned og få intravenøs væske- og glukosebehandling raskt. Vanndrivende kan være aktuelt dersom hunden har væske i lungene.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]