[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Har en whippet hann som er 5 mnd gammel. Han har siden jeg fikk ham (11 uker) fremstått som en trygg valp. Har for 2-3 uker siden begynt å la han være alene i korte perioder på dagtid. Startet med noen minutter, en halvtime, en time og to timer. Startet forsiktig og tatt det gradvis. Har ikke latt ham være alene lenger enn ca 2 timer før han blir luftet og kost med. Dette har gått fint. Han har sovet/ vært rolig. Får alltid tyggebein eller annet han kan jobbe med.

Har hatt nabo til å følge med. Har i løpet av denne perioden fått kamera slik at jeg kan følge ordentlig med.
I løpet av uke 35 har dette endret seg. Når bjeffer han ca en halv time etter at jeg har gått. På kameraet går han til døren, opp trappen og ned igjen (trappen er stengt på toppen opp til stuen). Sitter i sengen sin og bjeffer. Han er i en større gang. Av og til har han tisset på gulvet. Men ikke hver gang. Har ikke ødelagt noe.

Det jeg lurer på, er hva jeg skal gjøre nå. Er han i ferd med å utvikle separasjonsangst? Eller er dette en fase han er inne i? Har i over en mnd brukt bur til ham inne når jeg må gå i fra ham (dusje, gjøre rent o.l) Der faller han til ro. Bør jeg prøve å bruke buret når jeg reiser i fra ham siden han ser ut til å være trygg der i stedet for gangen?

Svar:
Det høres ut som du jobber målrettet for å få en trygg og glad hund. Når det gjelder alene hjemme trening er det lurt som du allerede har gjort å begrense plassen. Sengen/buret hunden oppholder seg i bør være minst 4-5 meter fra utgangsdøren. Er han rolig i bur er dette et godt alternativ. Hunden din er nå i en alder der han er i ferd med å komme i puberteten. I denne alderen kan hunden endre atferd og oppføre seg annerledes i selv om den egentlig har lært hva den skal gjøre.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]