[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Min hund er en 6 år gammel Australian Shepherd blanding. Han har hatt beinbrudd på forlabben for snart 3 år siden. Beinet grodde skeivt men han virker ikke å ha vondt og gjør gjeter jobber normalt. Jeg har veldig lyst å ta opp igjen agility med ham, men vet ikke hvor lurt dette er, hva synes du?

Svar:
Det er vanskelig å svare på hva slags aktivitet som er forsvarlig for hunden din uten å vite nøyaktig hvor bruddet var, samt se røntgenbilder fra hvordan det så ut da og nå. Dersom han er haltfri nå tenker jeg i utgangspunktet at det er greit å drive aktivt med f.eks. gjeting. Er litt skeptisk til agility og annen aktivitet som innebærer mye opp og ned og hopping. Når en hund lander etter et hopp vil belastningen på forbena være ekstra stor. Det kan hende han fint klarer denne treningen nå, men at det fører til problemer når han blir eldre. Dersom benet er skjevt kan det f.eks. hende han avlaster dette og på sikt får belastningsskader i det andre forbenet, det diagonale bakbenet eller ryggen.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]