[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:

Hvordan kan vi best roe ned hunden vår? Hun blir lett stresset og veldig ivrig. Hun er en stor og sterk hund på 1 år.

Svar:

Hunder er flokkdyr. For å få en rolig hund må du derfor være en god leder for hunden din slik at hun føler seg trygg og gjør som får beskjed om. Det krever innsats og trening for å oppnå dette. For å vite hvordan du skal jobbe med hunden din er det viktig å kartlegge i hvilke situasjoner hun er urolig og hvorfor. Her er noen mulige årsaker:

  • For lite mosjon
  • Ingen tydelig leder for hunden
  • Eksitasjon (overivrig/leken)
  • Usikkerhet
  • Frykt
  • Eier er usikker

En stor hund trenger mye mosjon. I tillegg vil hunder gjerne jobbe for oss mennesker og mental trening er noe alle hunder liker. Med mental trening menes øvelser som sitt, bli, kom, søk, osv. Hvis du gjør alt dette og hunden likevel ikke slår seg til ro, bør du tenke om du er en god leder for hunden. I det daglige møter hunden hele tiden nye situasjoner. I disse situasjonene skal hunden henvende seg til deg (lederen), ikke stresse seg opp, bjeffe, løpe avgårde, osv, Det finnes mange ulike metoder og kurs for å bli en god leder. Sonetrening er en effektiv metode for de som ønsker å bli en god leder for hunden sin. Les mer her.

Alle hunder bør ha et fast sted i hjemmet som er deres og er trygt. Dette kan f. eks. være en hundeseng. Sengen skal fungere som et fristed. Når hunden ligger i sengen skal den få være i fred uten at noen maser eller klapper den. Hvis hunden er urolig hjemme er det ofte fordi den ikke vet hva den skal gjøre. Hvis f.eks. det er barn i huset som løper rundt vil hunden merke at energinivået er høyt og skru opp sin egen energi. Når du ønsker at hunden er rolig kan du be den legge seg i sengen sin. Pass på å ikke kjefte på hunden i denne situasjonen. Når vi hever stemmen stresser vi hunden.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]