[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Har en engelsk setter hannhund 11 år gammel meget aktiv. Spiser bra og drikker, ca 3-4 liter vann pr dag. Han basjer helt normal ofte 1-3 ganger med korte mellomrom. Så etter ca 15 til 30 minutter basjer han igjen, men det kommer da bare dråper /kladder med rødbrun slim iblandet med blod, ikke store mengder. Dette kan gjenta seg 2-3 ganger på samme turen. Han ser ikke ut å ha vondt av det og løper bare videre som vanlig. Har vært hos 3 veterinærer som ikke kunne stille en diagnose. Dette har vart nå flere år.
Har du noe svar?

Svar:
Det kan tenkes at prostata er forstørret slik at han ikke får tømt tarmen ordentlig første gang han gjør fra seg. Dersom ikke prostata er sjekket bør dette gjøres. Det finnes medisiner (Ypozane) som gjør prostata mindre. Når det er slim i avføringen kommer det fra tykktarmen så kanskje den er litt irritert. Hos noen hunder kan det komme litt blod i avføringen fordi de presser veldig hardt. Det kan også være ufarlige polypper (utposninger på slimhinnen) i tarmene. Siden du har vært hos tre veterinærer går jeg utifra at han har fått ormekur og tatt avføringsprøve for å se etter parasitter, bakterier og virus. Hvis ikke bør dette gjøres.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]