[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Vi har en border collie som er snart 2,5 år. Hunden vil ikke gå i bånd, og det er ikke bare bare å ta det på heller. Når hun bare ser noe som ligner på et halsbånd løper hun langt vekk og blir rett og slett livredd. Man kan få det på henne og vi har både prøvd med sele og halsbånd, men ingenting fungerer. Når hun får på selen/halsbåndet prøver hun å rive seg ut og hopper rundt. Vi fikk henne som valp og vi har aldri gjort noe som kan ha påvirket henne til å tro dette er farlig. Hva skal jeg gjøre?
Svar:
Det kan nesten høres ut som hun har hatt en negativ opplevelse med bånd som valp før dere fikk henne. Dere kan prøve med positiv læring som å gi henne godbiter hver gang dere viser henne båndet. Start med å bare vise henne det. Etter hvert kan dere ta på halsbånd uten å leie henne. Forsøk å avlede oppmerksomheten med lek, godbiter eller annet du vet hun liker. Dersom dette ikke er nok, høres det ut som du trenger hjelp av en profesjonell hundetrener. Dette er litt utenfor mitt fagområde. Hundehelse.no samarbeider med Norsk Hundehvisker som løser slike problemer daglig. De har jevnlig kurs rundt om i landet samt kommer på hjemmebesøk.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]