[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Har en Mopsegutt på 3 år som har plutselig fått veldig hard mage. Han piper og skjelver når vi klemmer han der. Har vært hos dyrlegen som tok røntgen både uten og med kontrast. Den viste bare at det var litt luft, og at kontrasten hadde kommet veldig fort gjennom systemet, hun sa noe om hyperaktiv tarm. Blodprøver av indre organer og crp var også fint. Han har ikke kasta opp eller noe blodig avføring, men kanskje litt slimete. Orker ikke hoppe opp, eller å gå fort, vil bare gjemme seg vekk. Dette var dagen etter jeg knuste noe, så redd han kan ha fått i seg noe glass, eller så kan han ha spist noe ute. Han går på allergifor fra dyrlegen. Skal ringe igjen dyrlegen i morgen for å prøve å finne ut noe mer.
Derfor hadde vært fint med noe flere meninger om hva det kan være. Er veldig glad i hunden min så vil så gjerne finne ut fort hva det kan være å hjelpe han.

Svar:
Glass vil i de fleste tilfeller synes på røntgen. Hvis man er redd for at hunden har svelget noe skarpt, kan man gi hermetiske asparges eller gresskar. Disse inneholder mye fiber og pakker seg rundt skarpe gjenstander slik at de ikke så lett lager skader i magesekken eller tarmene. Ettersom det ikke ble funnet noe på testene kan det hende hunden din hadde gasskolikk. Når det blir gass i tarmene kan det være smertefullt selv om det ikke er farlig. Siden hunden din står på allergifôr allerede, regner jeg med at han er sensitiv i magen og da er det ganske vanlig at det kan oppstå gass som gir buksmerter. Innvollsorm kan også føre til forstoppelse og slike smerter.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]