[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Har en hannhund irsk setter som er 2,5 år. Han har hatt mye problemer med magen siden han var liten. Oppblåst i magen og promping. Har vært hos dyrlegen en del ganger og prøvd mange forskjellige fôr-typer, både fra veterinær og dyrebutikk. Han er ikke konstant dårlig i magen, men det kan gå litt opp og ned. Har merket den siste tiden at han bråker mye i magen etter at han har vært på tur og rett etter mat. Han får mat en stund etter tur for å se om det hjelper, men det er ingen endring. Selv om han er oppblåst og magen bråker så er avføringen fin. Den kan til tider være dårlig men ikke hele tiden. Bør vi ta han med til dyrlegen og ta noen prøver? Kanskje det er noe han ikke tåler? Har stort sett prøvd fôr som er for ømfintlig mage. Gluten free for. Har holdt på med dette en stund uten og komme noen vei. Hadde vært fint og funnet ut av det. Allmenntilstanden er bra. Han er aldri slapp eller ikke vil ha mat. Alltid masse energi og leken. Han får nå Norwegian Polar hundemat.
Svar:
Med en slik historikk er det første jeg ville prøvd allergidiett. Dette er ikke det samme som sensitiv eller glutenfritt fôr. Allergifôr får kun kjøpt hos veterinær eller på animail.no. Eksempler er Royal canin hypoallergenic eller anallergenic, Hill’s z/d og Eukanuba dermatosis, men det finnes også andre leverandører. Det er da viktig at han ikke får noe annet enn dette fôret, dvs ingen godbiter, matrester, etc. Dersom det ikke er tatt avføringsprøve er det også lurt å gjøre. F.eks. parasitten Giardia kan gi diaré som kommer og går over lang tid. Det er vanlig å samle avføring fra tre ulike dager og siden mange parasitter ikke skiller ut jevn mengde egg hver dag. Man ser etter parasitter, bakterier og virus.

Les mer om fôrallergi

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]