[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Jeg har en 2 år gammel blandingstispe (gordon setter, elghund og husky). Jeg er frustrert over er at hun mister så mye pels. Det er vinter og da er det jo normalt at hun skal skifte over til vinterpels, men denne vinteren har hun mindre pels enn hva hun normalt har om sommeren. Hun har hatt en periode med allergi. Hatt en masse utslett, så vi måtte barbere noen flekker på ryggen for å komme lettere til med smøring av salve. Fikk beskjed om å bare gi henne allergifôr samt antibiotika. Hun raste ned i vekt, og fikk enda mer utslett av allergifôret. Så helt forferdelig ut stakkars.

Etter litt over en mnd med allergifôr prøvde vi ut en litt sterkere medisin, som skulle lindre kløe og få utslette til å forsvinne. I desember bestemte vi oss for å prøve ut et kraftfôr av typen bløtfôr. Hun har kommet seg opp i vekt igjen, men ser fortsatt litt tynn ut, men regner med det er pga for lite pels.Utslettet er snart borte. Lurer på om det er noe jeg kan gi henne for at hun ikke skal miste så mye pels.

Svar:
Allergi hos hund gir hudproblemer og det er vanlig at dette også går utover pelsen. For at pelsen skal bli normal må dere først få kontroll over allergien. Spørsmålet er da om hun er allergisk mot komponenter i maten, miljøet eller begge deler. For å komme til bunns i hva hunden din reagerer på må man først kun gi allergifôr i 8 uker. Deretter kan man ta ulike allergitester hvis hunden ikke blir bra. Les mer her om allergi og atopi.

Veterinæren kan vurdere å gi en injeksjon med B-vitaminer, det kan i en del tilfeller hjelpe hunder med dårlig pels. Tilskudd av omega 3 og 6 er også lurt å gi.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]