[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Jeg har en japansk spisshund, 4 år gammel gutt. I ca et år har han slitt periodevis med noe, men det virker ikke som det er så åpenbart hva det er. Det første jeg merket var at han en dag tydelig hadde vondt, hadde ørene bak og skalv. Han begynte også å bli redd for å gå i trappen, og for å hoppe opp og ned fra sengen. Veterinæren kjente på ryggen hans, og konstaterte at han hadde vondt ca på midten av ryggen fordi hunden så opp på han når han tok der. Røntgenbilder av ryggen viste ingenting galt. Veterinæren mente det var muskulært og mente det ville gå over med smertestillende og hvile.

Etter en periode med smertestillende ble det verre igjen. Kunne se at han hadde vondt. Ble anbefalt av noen å gå til en hundekiropraktor. Det virket som hunden likte det godt, og når vi dro derfra skjedde det flere ganger at han så veldig bevegelig ut i ryggen, og løp rundt av lykke etterpå. Men, likevel så kom symptomene tilbake igjen etter en stund.

Jeg prøvde å dra til en annen veterinær, og hun trodde at det var noe med albuene siden han nølte når hun presset de sammen og ut igjen (han har ikke hatt problemer med det siden). Han «svaier» litt med forbena, nesten som de går i en liten bue for hvert steg.

Etter en god periode med mye mosjon, så har hunden min vondt igjen. Han kom med et hyl, også kom han for å få trøst. Av og til, så plutselig spretter han opp fra liggende stilling, og løper med ørene bak litt skremt for å få trøst. Den siste gangen nå så har han problemer med å stå på to bein, så det virker som det er noe der. En gang tidligere har det vært at han ikke tørr å hoppe ned (forbena), men nå er de helt fine.

Han er ellers i fin form. Han er også med på løpeturer og alt virker bra på tur. Spurter som bare det. Jeg blir veldig i tvil på hva jeg skal gjøre, og også litt nølende når formen ellers er så bra. Tenkte kanskje du kunne ha noen innspill? Føler jeg har prøvd så mye forskjellig.

Svar:
Det høres absolutt ut som det er et eller annet som plager hunden din selv om det er vanskelig å si hva. Dersom han ikke er testet for Borrelia ville jeg gjort det. Borreliose kan gi halthet som kommer og går og veksler mellom ulike ledd. I tillegg til røntgen av ryggen hadde jeg også tatt av albuer, hofter og knær. Regner med at veterinærene du har vært hos har kjent på knærne med tanke på løse kneskåler.

Dyrekiropraktorer er lurt å fortsette å gå til selv om man ikke vet hva som plager ham. Når en hund har vondt et sted vil den prøve å avlaste og dermed også kunne overbelaste og få smerter fra andre steder. I tillegg blir ofte muskulaturen stiv. Kiropraktisk behandling vil hjelpe på dette. Dyrekiropraktorer er dessuten eksperter på muskel- og skjelettsystemet og kan ofte finne ut hvor problemet sitter selv om det ikke synes på røntgen. Pass på å gå til en som er seriøs (utdannet kiropraktor eller veterinær med etterutdannelse).

Dersom dere fremdeles ikke kommer til bunns i problemet, bør dere vurdere å ta CT.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]