[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Har en chihuahua som meget ofte får ting på øyet. Som små biter av gress, stoff, smuler, støv, hår etc. Hun har også mye slim på øyet eller festet på nedre øyelokk. Bør jeg ta bort ting hun får på øyet, ta bort slimet, eller la det være? Pleier å vaske hendene og forsiktig skyve vekk det jeg får vekk på nedre øyelokk, men vet ikke om det beste er å la det være? Og eventuelt ting som faktisk er rett på øyet, skal man prøve å få det av eller la det være om hun ikke plages?

Svar:
Chihuahua har en anatomi der øynene er ganske utstående, noe som øker sjansen for å få rusk og andre fremmedlegemer i øynene. Det er ubehagelig å ha hår, gress, rusk, mm. i øynene og i tillegg kan disse lage riper eller sår i hornhinnen som skaper enda mer ubehag for hunden. Det kan bli infeksjon i sårene i hornhinnen som i verste fall forårsaker permanente skader på hornhinnen. Rusk i øynene vil også irritere slimhinnen rundt øyet. Denne kan bli betent. Som for oss vil rusk i øynene føre til økt tåreproduksjon siden øynene prøver å kvitte seg med rusket. Det kan dermed for renne væske og slim fra øynene.Dersom du ser hår, gress eller annet rusk i øynene til hunden din, anbefaler jeg at du skyller øynene hennes med sterilt saltvann/øyebadevann som får kjøpt reseptfritt på apoteket. Du kan også forsiktig en ren q-tips til å fjerne rusket dersom det ikke holder å skylle. Dersom det blir sår på hornhinnen og/eller betennelse i slimhinnen rundt øyet, må hunden behandles hos veterinær.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]