[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Jeg har ei settertispe på to år, med svært høyt aktivitetsnivå. ( to mil på ski på en vanlig dag om vinteren.)
Vi har foret med høyenergifor fra Royal canine ( 30 prosent fett) samt våtfor fra Norwegian polar .
Det fungerer kjempefint. Hun er blank i pelsen, lykkelig, har fine labber og bra mage, og passe muskuløs/slank.

Nå fikk jeg råd fra dyrebutikken om at vi bør redusere på fettet fordi det er for stor belastning på organene, og at vi iallefall halve året bør bruke for med mindre fett.
Det høres jo ikke så dumt ut, samtidig er aktivitetsnivået her like høyt året rundt, og jeg er skeptisk til å forandre noe som ser ut til å fungere svært godt.

Har du noen råd/synspunkter?

Svar:
Jeg vil tro det de i dyrebutikken tenker på er bukspyttkjertelbetennelse. Dette kan utløses av fedme eller et svært fettrikt måltid (typisk hunder som stjeler ribbe f.eks.). Så lenge hunden din fungerer fint og ikke legger på seg ser jeg ikke noen grunn til å endre på fôringen. Noen ganger har jeg sett at hunder som kun spiser veldig proteinrikt fôr som Norwegian Polar får krystaller i urinen. Dette sees som regel hos selskapshunder som ikke har så høyt proteinbehov siden dette fôret er tilpasset aktive hunder som din. Problemet med de veldige aktive hundene er som regel at de blir for tynne så som sagt ser jeg ingen grunn til å endre på fôringen hvis den fungerer.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]