[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Jeg har to dachser, to gutter på henholdsvis 3 år og 1 1/2 år. Han minste er døv så han hører ingenting. Vi sliter med at han minste tisser inne, særlig om natta. Hender han gjør det på dagen mens vi er på jobb også, de er maks hjemme alene i fem timer. Hender også at han bæsjer inne om natta. Hva kan vi gjøre og har dette noe med at vi har en eldre som han markerer seg for?

Svar:
Først må man utelukke underliggende problemer som f.eks. urinvegsinfeksjon. Dersom det viser seg at tissingen og bæsjingen er relatert til atferd/markering, ville jeg startet med å begrense plassen han kan bevege seg på. Dersom dere holder hundene på et rom mens de er alene/om nattene er det mindre sjanse for at han markerer. Hvis han fortsetter å tisse da ville jeg prøvd å la ham sove i bur. De færreste hunder tisser i sin egen seng. Tisser han for å markere kan kjemisk kastrering eller kastrering være et alternativ å vurdere.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]