[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Vi har en russisk støver, hannhund, som er 7 år gammel. Den fikk påvist tyroksinmangel for et år siden etter lengre tid med symptomer. Nå er tyroksinnivået tilbake på normalt nivå med daglig dose medisiner, men han har hatt økende tendens til nervøsitet og uvanlig oppførsel. Han har blitt mer og mer skuddredd og nervøs, og vil blant annet tilbake til bilen når vi er på tur. Hunden er trent opp til å lose rev, men nå ønsker han heller å være på plassen sin i huset vårt enn å dra ut på tur eller jakt. Det har ikke vært endring i daglige rutiner eller noen spesielle episoder som vi tror kan ha trigget dette. Vi lurer på hva dette kan komme av, spesielt siden tyroksinnivået hans er normalt, og hva vi eventuelt kan gjøre for at hunden kommer til seg selv igjen.

Svar:
Nervøsiteten har nok ingen sammenheng med tyroksinmangelen (lavt stoffskifte). Som dere sikkert har observert, blir hundene da heller late og daffe. Når stoffskiftet er under kontroll med medisiner fungerer vanligvis hundene helt normalt.

Jeg vil tro atferdsendringen skyldes noe helt annet. Det kan hende hunden har hatt en negativ opplevelse når dere ikke har vært i nærheten, eller det kan hende han har smerter/ubehag. Smerter kan komme fra alt fra at han har klemt halen i døren eller fått seg en strekk til urinvegsinfeksjon, ørebetennelse, analkjertelproblemer, brukket klo, mm.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]