[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Har en Alaskan Malamute gutt som fyller 11 i juni. I den senere tid har han i stadig økende grad sjanglet og utvist sviktende kontroll på bakkroppen. Det er ikke dominerende på noen side, begge beina virker like svake. Forut for dette, muligens ila de siste seks måneder, har han vist en stadig økende tørstfølelse. Drikker nå ganske mye, urinerer likeså. Ved noen sjeldne tilfeller siste ukene har han vist et par tilfeller av lett inkontinens. Ved massasje og stretching viser han ingen tegn til smerter, ei når han går. Refleksen under begge labbene er på plass og synes lik. Ved noen tilfeller har det kommet klynk når jeg har hjulpet han (løftet bakkropp/hele hunden) inn i bilen. Ut går det greit, bare han får ta seg tid.

Svar:
Alle eldre hunder mister muskelmasse. Dette kommer gjerne best til syne i bakkroppen. Dersom hunden har smerter i rygg, hofter eller andre ledd beveger den seg mindre og muskelsvinnet blir mer uttalt, men også eldre, friske hunder uten smerter vil miste muskelmasse i varierende grad. Dersom hunden har smerter må den aller først få behandling for dette. Både kiropraktikk og akupunktur har ofte god effekt på eldre hunder som er ustøe i bakbeina og kan absolutt anbefales for din hund. Svømmetrening er veldig bra hvis du har mulighet for dette. Det er skånsomt for leddene, samtidig som hunden bygger muskelmasse. Det er også viktig å bruke et senior-fôr som har riktig mengde proteiner for å opprettholde muskelmassen.

At han drikker og tisser mer er ikke normalt. Dette bør sjekkes opp med urinprøve, blodprøve og evt ultralyd. Noen mulige årsaker er:
– Forstørret prostata
– Diabetes
– Urinkrystaller/-steiner
– Lavt stoffskifte
– Cushing

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]