[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Vi har en 10 år gammel Sheltie som dessverre har gått med prostata lenge. Han ble operert før jul og fjernet den. Han har hatt problemer med å gjøre fra seg i lang tid noe vi trodde var hard mage. Nå viser det seg at han har fått en utposning på tarmen som fyller seg med avføring. Han har den siste måneden blitt verre. Vi tok ham til veterinær for å få tømt tarmen og fikk beskjed om å bruke klyster en gang i uken. Jeg har i tillegg gitt ham renset parafin, men nå er det nesten helt stopp igjen. Det kommer bare noen små klumper (løse). Han er våken og oppmerksom ellers, men har tydelig smerter når han trykker. Når vi går tur stopper han hver 3 meter og trykker. Veterinær snakket om en operasjon, men kunne ikke love at den ville hjelpe. Er det virkelig ikke noe mere vi kan gjøre? Vi kan jo ikke bare fortsette å gi han klyster hele tiden heller.

Svar:
Behandling og prognose avhenger av hvor i tarmsystemet denne utposningen er. Man tror at slike utposninger kan oppstå som følge av for lite fiber i kosten. Det første man bør gjøre er å gi hunden spesialdiett med lettfordøyelig våtfôr som f.eks. Royal Canin gastrointestinal eller Hill’s i/d og rik på fiber (f.eks. Royal Canin fibre response, fullkornspasta, squash, kokt potet). Slike utposninger kan også forårsake infeksjon i tarmene som krever antibiotikabehandling. Du kan forsøke med Laktulose som fås kjøpt på apoteket. I noen tilfeller er operasjon nødvendig.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]