[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:

Jeg har en dachshund på litt over et år som jeg skulle fått til å gå opp i vekt. Hun er ganske liten ig veier 2 kg. Tror det skjedde en feil med henne i magen eller i fødselen. Hvordan fôr skal jeg gi henne for at hun kan gå opp i vekt?

Svar:

Dersom du mistenker at det kan være en medisinsk årsak til at hunden din ikke går opp i vekt bør du ta henne med på en undersøkelse hos veterinær. Veterinæren vil stille flere spørsmål for å identifisere årsaken. Hvilket fôr får hunden nå? Er hunden kresen? Har den diaré? Hvor ofte gjør den fra seg?

Innvollsorm er en forholdsvis vanlig årsak til at hunder blir tynne eller ikke legger på seg. Det finnes også ulike sykdommer som kan gjøre at maten ikke fordøyes ordentlig eller at næringsstoffene ikke blir normalt absorbert i tarmen. F.eks. kan hunden ha fôrintoleranse, dvs. ikke tåler en eller flere av innholdsstoffene i fôret. Dårlig tannhelse kan også føre til at hunder blir undervektige.

For kresne hunder kan det være et problem at eieren begynner å gi menneskemat og de til slutt ikke vil spise sin egen mat. Dersom du vil gi hunden noe ekstra bør du velge noe som kan blandes i tørrfôret og hunden ikke greier å sortere ut. F.eks. kan du prøve å blande inn litt cottage cheese, en eggeplomme, stekt kylling, hermetisk skinke eller fiskeolje for hunder. Dersom hunden ikke spiser opp, bør du fjerne maten. Det er lettere å få småspiste hunder til å spise når maten ikke står fremme hele tiden. Tilby hunden mat fire ganger daglig.
Dersom hunden din er frisk finnes det flere ulike fôr du kan bruke. Jeg ville valgt et kvalitetsfôr fra en av de veletablerte aktørene som f.eks. Royal Canin, Hill’s, Eukanuba eller Proplan. Da er det i de fleste tilfeller tilstrekkelig å bruke et vanlig voksenfôr tilpasset små hunder. Er hunden din veldig tynn kan du bruke valpefôr. Det finnes også spesielle høyenergifôr, f.eks. Eukanuba high calorie, Eukanuba working and endurance, Hill’s science diet high energy, Royal Canin gastrointestinal high energy. Noen av spesialfôrene fås kun kjøpt hos veterinær eller på nettet (animail.no) leo.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]