[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Tispen min fikk besøk av hannhund tidlig i løpetiden og fikk abortsprøyte noen dager etter. Dette er nå 5 dager siden. I dag fikk hun besøk igjen. Jeg har ikke sett at de har hengt sammen, men er redd hun kan ha blitt parret på nytt. Hun er nå helt på slutten av løpetiden. Virker sprøyten fortsatt eller må man evt. sette nye sprøyter på henne?
Svar:
Hunden din kan bli drektig selv om hun fikk abortsprøyte for 5 dager siden. En vanlig bivirkning av sprøyten er at løpetiden forlenges og man må derfor være ekstra påpasselig i et par uker etter tispen har fått abort-sprøyte. Denne sprøyten er en kraftig hormonell behandling og det er ikke ønskelig å gi to behandlinger så tett etter hverandre. Det bør gå minst 10 dager før hun evt. behandles på nytt. Siden du ikke har sett henne parre seg, ville jeg ventet til rundt dag 25 og deretter tatt ultralyd for å se om hun faktisk er drektig før en evt. ny abort-behandling.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]