[bt_bb_section layout=»boxed_1200″ lazy_load=»yes» show_video_on_mobile=»»][bt_bb_row][bt_bb_column lazy_load=»yes» shape=»inherit» border=»» width=»1/1″][bt_bb_text]

Spørsmål:
Jeg passer på en liten hund som er ca 8 år. Da jeg stelte ham i dag, oppdaget jeg to små klumper i huden hans. En oppe på ryggen og en ved foten. Det er ingen farge på klumpene. Hva kan dette være?

Svar:
Når man oppdager kuler på hunden bør de alltid undersøkes av veterinær. Det er umulig å si hva det kan være uten å se kulene og ta ut en prøve. I noen tilfeller kan man se i mikroskopet hva det er, i andre tilfeller må prøven sendes til laboratoriet. Kulene du beskriver kan f.eks. være ufarlige vorter. Disse er som regel små (2 – 10 mm), utstående og samme farge som huden. Vorter er vanlige på middelaldrende og eldre hunder og ikke farlige. Det finnes også en rekke andre godartede eller ondartede kuler som kan dukke opp i huden, f.eks. mastcelle tumor, basalcelle tumor, histoytom, adenom, fettkuler, lokale betennelsesreaksjoner (f.eks. etter insektsbitt),, mm. Det beste er å få undersøkt kulene så tidlig som mulig og hvis nødvendig fjerne dem.

[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]